Úvodné stretnutie DIGEQ v Prahe

Tím FutuReg sa ako účastník medzinárodného projektu DIGEQ zúčastnil na zážitkovo bohatej konferencii v Prahe.

Po 4-hodinovej jazde a oboznámení sa s pražským parkovacím poriadkom sme okamžite vošli do konferenčnej miestnosti.

Po predstavení denného programu nasledovalo predstavenie členských organizácií. Glafku účastníkom predstavila Gabriela Vlčková, Fazekas Gimnázium Márta Szabó a FutuReg Lívia Bott. Potom rozhovor pokračoval o Príručke osvedčených postupov.

Po krátkej prestávke na kávu Márta predstavila prototyp stolovej hry, ktorú vytvoril tím Strednej školy Fazekas. Spoločne sme diskutovali o pokračovaní a ukončení hry a rozdelili si úlohy v tomto smere medzi nás. Nasledovala diskusia a finalizácia termínov budúcich stretnutí a plánov, ako aj konzultácie ohľadom programového plánu stretnutia v Dunajskej Strede. Odborný program ukončilo vyjednávanie finančných výdavkov a spoločné fotenie.

Po dlhej a zmysluplnej diskusii nasledoval neskorý obed alebo skorá večera. Niekomu boli známe majstrovské diela českej kuchyne, ako sú halušky, no niektorí to neriskovali a vybrali si z jedálneho lístka známejšie jedlo. Počas jedla prebiehali skvelé, vzrušujúce rozhovory o výsledkoch projektu.

Po odbornom programe bola náplňou druhého dňa prehliadka pamätihodností. Spoločne sme sledovali Orloj a potom sme sa prechádzali krásnymi uličkami centra Prahy. Prechádzkou cez Karluv most sme okrem malebného výhľadu mohli obdivovať aj tamojšie nádherné sochy.

Potom sme zamierili na hrad. Po únavnej ceste hore nám to všetkým vynahradil nádherný výhľad. Po prechádzke v historickom zámku nás cesta zaviedla do špeciálnej cukrárne, kde s koláčikmi bola spojená kultúrna burza.

Bolo smutné lúčiť sa na konci nášho skvelého, nezabudnuteľného výletu, ale našťastie sa náš malý DIGEQ tím opäť stretne v júni, tentoraz v Dunajskej Strede.

Projekt Erasmus+ s názvom Digital Intelligence growth via Emotional Quality of Youth DIGEQ.

Číslo projektu 2021-1-SK02-KA210-YOU-000033913.