DIGEQ kickoff találkozó Prágában

DIGEQ kickoff találkozó Prágában

A FutuReg csapata a DIGEQ nemzetközi projekt résztvevőjeként egy élményekben – gazdag konferencián vehetett részt Prágában.

A 4 órás út, és a prágai parkolási szabályokkal való megismerkedés után azonnal belecsöppentünk a konferenciaterembe.

A napi program ismertetése után a tagszervezetek bemutatkozása következett. A Glafkat Gabriela Vlckova, a Fazekas Gimnáziumot Szabó Márta, a FutuReget pedig Bott Lívia bemutatásában ismerhették meg a résztvevők. Ezután a Best Practice Guideról (A legjobb gyakorlatok utmutoja) folyt a beszélgetés.

Egy rövid kávészünet után Márta bemutatta a társasjáték prototípusát, amit a Fazekas Gimnázium csapata készített. A játék folytatását, befejezését közösen vitattuk meg, és osztottuk fel a feladatokat ezzel kapcsolatban egymás között. Ezután következett a jövőbeli találkozók, tervek időpontjainak megbeszélése, véglegesítése, valamint a dunaszerdahelyi programtervvel kapcsolatos konzultáció. A pénzügyi kiadások egyeztetésével, valamint egy közös fotózással zárult a szakmai program.

A hosszú és tartalmas megbeszélés után egy kései ebéd, avagy korai vacsora következett. Volt aki a cseh konyha remekeivel ismerkedett, mint például a knédli, azonban volt aki nem kockáztatott, és inkább egy számára ismerősebb ételt választott az étlapról. Étkezés közben remek, izgalmas beszélgetések alakultak ki a projekt resztvevoi kozt.

A második nap középpontjába a szakmai program után a városnézés került. Közösen megnéztük az Orlojt, majd pedig végigsétáltunk Prága belvárosának gyönyörű utcáin. A Károly hídon átsétálva a festői kilátás mellett megcsodálhattuk az ott lévő gyönyörű szobrokat is.

Ezután a várba vezetett az utunk. A hegyre felvezető fárasztó út után a csodálatos kilátás mindannyiunkat kárpótolt. A  történelmi várban való séta után utunk egy különleges cukrászdába vezetett, ahol a süteményekhez kulturális eszmecsere társult.

Nagyszerű, emlékezetes utunk végén szomorú volt a búcsú, de szerencsére júniusban újra találkozik majd kis DIGEQ csapatunk, ezúttal Dunaszerdahelyen.

A projekt meetinget a DIGEQ projekt Erasmusplus tamogatta.