GREEN KICKOFF Súhrnná správa po skončení podujatia

GREEN KICKOFF

Dátum podujatia: 13.-15.03.2023

Miesto udalosti: Frýdek-Místek, Česká republika

Počet účastníkov: 5

Partneri: ROVNOVAZKA, ADESOS

GREEN KickOff Meeting bolo trojdňové offline stretnutie organizované pod hlavičkou Rovnovážka z.s. v spolupráci s Futureg a španielskou partnerskou organizáciou ADESOS. GREEN KickOff Meeting sa konal v dňoch 13. až 15. marca 2023 vo Frýdku-Místku v Českej republike a bol financovaný z programu Európskej únie Erasmus+. Počet účastníkov bol 5. Počas stretnutia si účastníci vymenili názory, nápady a záujem o prácu oboch partnerov a ich spoluprácu. Partneri a zahrnutí účastníci mali možnosť hovoriť o budúcej spolupráci, vypracovať odporúčania a prezentovať svoje pracovné nápady. Diskutovalo sa o kľúčových cieľových oblastiach, ktoré by mali byť predmetom budúcej spolupráce medzi oboma organizáciami a ktoré zahŕňali tieto oblasti: cieľom projektu je vytvoriť hybridný vzdelávací kurz pre ženy, ktoré začínajú alebo rozvíjajú svoje podnikanie. Školenie bude zamerané na budovanie ekologických alebo ekologických podnikov a ich propagáciu prostredníctvom IT a mobilných marketingových stratégií a nástrojov. Kurz sa bude pilotovať a jeho výsledky sa budú šíriť a zdieľať. Podporí sa vytváranie sietí a zdieľanie osvedčených postupov medzi účastníkmi.

Prvý deň (Day1) GREEN KickOff Meeting sa začal v pondelok 13. neskoro vo Frýdku-Místku, keďže príchod partnerov a registrácia‘ boli v neskorých popoludňajších hodinách, po ktorých nasledovala už len chutná večera a spoločenský večer. V tento deň sa nekonal žiadny oficiálny program, bol založený skôr na vzájomnom predstavovaní partnerov a rozhovoroch.

Druhý deň (Day 2) GREEN KickOff Meeting sa začal oficiálnou úvodnou prezentáciou, ktorú uskutočnila pani Klára Tidrichová. Hovorila o tom, ako vznikla myšlienka zeleného podnikania. Tvrdila, že mnohé ženy podľa jej vnímania vyrábajú zelené alebo ekologické výrobky, ale nedokážu ich efektívne predať. Hovorila aj o cieľovej skupine tohto projektu, ktorá bola stanovená na ženy, ktoré už začali alebo plánujú začať podnikať a založiť si firmu. Ďalej vystúpila Markéta Ubíková z Rovnovážky s prezentáciou výsledkov prieskumu aktuálnych potrieb potenciálnych účastníkov z Českej republiky v kontexte zeleného podnikania žien. S rovnakými prezentáciami sme vystúpili aj my, Futureg, a tiež pán Alvaro Torres z našej španielskej partnerskej organizácie ADESOS. My sme sa zamysleli nad údajmi o aktuálnych potrebách potenciálnych účastníkov zo Slovenskej republiky v rámci zeleného podnikania žien a pán Torres prezentoval údaje o aktuálnych potrebách potenciálnych účastníkov zo Španielska v rámci zeleného podnikania žien.  Po druhom z uvedených zasadnutí si účastníci vychutnali ďalší chutný obed v miestnej reštaurácii vo Frýdku-Místku s osviežujúcou kávou a občerstvením.

Na tretí deň (3. deň) GREEN KickOff Meeting partneri ďalej prišli s niekoľkými spätnými väzbami a pripomienkami, ktoré by pomohli posilniť ich budúcu spoluprácu v rámci projektu GREEN, a vymysleli presné termíny a uzavreli ich disemináciou. GREEN KickOff Meeting sa skončil v stredu 15. marca na dobrú nôtu a všetci účastníci získali veľa skúseností. Každý účastník bol odmenený certifikátom o účasti, ktorý im bude pripomínať význam a hodnotu realizácie spoločných aktivít a projektov v rámci programu Európskej únie Erasmus+, akým je aj projekt GREEN.

Projekt vznikol vďaka finančnej podpore EÚ. Projekt je podporený vďaka Európskej únie.

2022-1-CZ01-KA210-ADU-000082694