GREEN KICKOFF:Rendezvény utáni összefoglaló jelentés

GREEN KICKOFF:Rendezvény utáni összefoglaló jelentés

Az esemény neve: GREEN KICKOFF

Az esemény időpontja: 13-15.03.2023

Az esemény helyszíne: Frýdek-Místek, Csehország

Résztvevők száma: 5

Partnerek: ROVNOVAZKA, ADESOS

A GREEN KickOff Meeting egy 3 napos offline találkozó volt, amelyet a Rovnovážka z.s. keretében a Futureg és egy spanyol partnerszervezet, az ADESOS együttműködésével szerveztek. A GREEN KickOff Meetingre 2023. március 13-15. között került sor a csehországi Frýdek-Místekben, az Európai Unió Erasmus+ programjának finanszírozásával. A résztvevők száma 5 fő volt. A találkozó során a résztvevők véleményt, gondolatokat és érdeklődést osztottak meg egymással a két partner munkájáról és együttműködésükről. A partnereknek és a résztvevő résztvevőknek lehetőségük volt a jövőbeli együttműködésükről beszélgetni, ajánlásokat kidolgozni és munkaötleteiket bemutatni. A két szervezet jövőbeni együttműködésének fő célterületei kerültek megvitatásra, amelyek a következő területeket érintették: A projekt célja egy hibrid oktatási kurzus kidolgozása olyan nők számára, akik vállalkozást indítanak vagy fejlesztenek. A képzés középpontjában a zöld vagy környezetbarát vállalkozások építése és ezek népszerűsítése áll majd informatikai és mobil marketing stratégiák és eszközök segítségével. A tanfolyamot kísérleti jelleggel fogják kipróbálni, az eredményeket terjesztik és megosztják. A résztvevők között ösztönözni fogják a hálózatépítést és a legjobb gyakorlatok megosztását.

A GREEN KickOff Meeting első napja (1. nap) 13-án, hétfőn kezdődött Frýdek-Místekben, későn, mivel a partnerek érkezése és regisztrációja a késő délutáni órákban történt, és csak egy finom vacsora és egy társas összejövetel követte. Ezen a napon nem volt hivatalos program, inkább a partnerek egymás közötti bemutatkozására és beszélgetésekre épült.

A GREEN KickOff Meeting második napja (2. nap) a Rovnovážka által tartott hivatalos bevezető nyitó előadással kezdődött. Ezt Tidrichová Klára asszony tartotta. Ő arról beszélt, hogyan született meg a zöld vállalkozás gondolata. Azt állította, hogy felfogása szerint sok nő állított elő zöld vagy környezetbarát terméket, de nem tudták hatékonyan értékesíteni azokat. Beszélt a projekt célcsoportjáról is, amelyet olyan nőknek határoztak meg, akik már elkezdtek vagy terveznek vállalkozást alapítani és indítani. Markéta Ubíková asszony (Rovnovážka) a Cseh származó potenciális résztvevők tényleges igényeiről szóló kutatási eredményekről tartott előadást a nők zöld vállalkozói tevékenységének keretében. Ugyanezeket az előadásokat tartottuk mi, a Futureg, valamint Alvaro Torres úr is, spanyol partnerszervezetünk, az ADESOS részéről. Mi a Szlovák érkező potenciális résztvevők tényleges igényeire vonatkozó adatokat ismertettük a nők zöld vállalkozása keretében, Torres úr pedig a Spanyolországból érkező potenciális résztvevők tényleges igényeire vonatkozó adatokat ismertette a nők zöld vállalkozása keretében.  Az utóbb említett ülés után a résztvevők egy újabb ízletes ebédet fogyasztottak el a helyi Frýdek-Místek étteremben, frissítő kávéval.

A GREEN KickOff Meeting harmadik napján (3. nap) a partnerek számos visszajelzést és emlékeztetőt fogalmaztak meg, amelyek segítenék a jövőbeni együttműködésük megerősítését a GREEN projekt keretében, valamint pontos időpontokat határoztak meg és a terjesztéssel fejezték be. A GREEN KickOff Meeting jó hangulatban ért véget március 15-én, szerdán, és minden résztvevő sokat profitált a tapasztalatokból. Minden résztvevőt részvételi tanúsítvánnyal jutalmaztak, amely emlékeztetni fogja őket az Európai Unió Erasmus+ programja keretében végzett közös tevékenységek és projektek, például a GREEN projekt fontosságára és értékére.

A projekt az EU pénzügyi támogatásának köszönhetően valósulhatott meg. A projektet az Európai Unió támogatja.

2022-1-CZ01-KA210-ADU-000082694