Digit4All KICKOFF MEETING v Dunajskej Strede

DIGIT4ALL KickOff Meeting bolo dvojdňové osobné stretnutie organizované občianskou spoločnosťou FutuReg a organizované v spolupráci s maďarskou partnerskou organizáciou ALTERNATIVA Egyesület v Dunaszerdahely v dňoch 20. a 21. januára 2023 s podporou programu Erasmus+ Európskej únie. , na ktorom sa zúčastnilo 10 ľudí.

Prvý deň stretnutia sa začal príchodom a registráciou partnerskej organizácie združenia ALTERNATIVA. Po obede sa všetci presunuli do konferenčnej miestnosti, kde sa konalo popoludňajšie posedenie. Popoludňajšia časť sa začala predstavením oboch organizácií. Začalo to prezentáciou FutuRegu, ktorú vedie Krisztina Mészáros, ktorá je projektovou manažérkou a mediátorkou Občianskeho združenia FutuReg. V rámci prezentácie získali partneri poznatky o histórii, vzniku a účele FutuRegu. Partneri sa oboznámili s poslaním, víziou a stratégiou FutuReg, ktorej cieľom je podporovať udržateľný rast regiónu pre budúcnosť našich detí. Po programe nasledovalo predstavenie partnerskej organizácie združenia ALTERNATIVA pánom Árpádom Vajdom. Ich hlavným cieľom je zlepšiť kvalitu života znevýhodnených skupín, čím sa vytvorí rovnaký prístup k rôznym službám. Združenie ALTERNATÍVA chce slúžiť svojmu účelu aj na internete, aby dokázalo poskytovať kvalitné služby a aktuálne informácie cieľovým skupinám. Ich motto veľa hovorí o ich účele a cieľovej skupine, ktorou sú mladí ľudia: služba mladým komunitám od roku 1993. Po prezentáciách bol prediskutovaný a cielený prehľad úloh a záväzkov oboch strán a rozdelenie úloh (na základe priorít projektu DIGIT4ALL).

Druhý deň DIGIT4ALL KickOff Meetingu sa začal výmenou príkladov dobrej praxe medzi partnermi a následne pokračoval predstavením cieľovej skupiny, hlavných krokov, postupov a metód. V budúcnosti partneri prišli so spätnou väzbou a pripomienkami, ktoré pomôžu posilniť ich budúcu spoluprácu v rámci projektu DIGIT4ALL. DIGIT4ALL KickOff Meeting sa skončil v dobrej atmosfére a všetci účastníci si odniesli množstvo skúseností. Všetci účastníci boli ocenení certifikátom o účasti, ktorý im bude pripomínať dôležitosť a hodnotu spoločných aktivít a projektov realizovaných v rámci programu Erasmus+ Európskej únie, akým je napríklad projekt DIGIT4ALL.