Digeq edukačné videá na YouTube

V rámci projektu digeq sme v spolupráci s FUTUREG, GLAFKA, FAZEKAS pripravili niekoľko vzdelávacích videí na podporu digitálnych znalostí, rastu digitálnej inteligencie prostredníctvom emocionálnej rovnováhy mladých ľudí, vytvárania techník emocionálneho riešenia online konfliktov a tzv. výučby emocionálnej komepetencie pre mladých ľudí.
Videá sme zverejnili a rozšírili, preto ich môže nájsť každý. Uverejnených je 12 videí v 4 jazykoch: v maďarčine, slovenčine, češtine a angličtine.

Na základe jazykov sme na našom kanáli YouTube vytvorili 4 zoznamy.

Slovenské edukačné videá nájdete TU.

České edukačné videá nájdete TU.

Je tu teda niekoľko zaujímavých tém, ktoré hovoria napríklad o bezpečnosti hesiel, pretože tá je v dnešnej digitálnej dobe dôležitejšia ako kedykoľvek predtým. Vaše heslá chránia citlivé informácie, ako sú údaje o vašom bankovom účte, osobné údaje a účty na sociálnych sieťach. V tomto videu vám poskytneme niekoľko tipov na vytvorenie bezpečných hesiel.

Zvýšili sme tiež povedomie o tom, že zneužívanie online priestoru je fenomén, ktorý sa týka každého. Kyberšikanovanie je, keď niekto využíva internet na to, aby ublížil, vyhrážal sa, ponižoval alebo obťažoval inú osobu. Môžete byť tým, kto pomôže obeti kyberšikanovania.

 

Projekt Erasmus+ s názvom Digital Intelligence growth via Emotional Quality of Youth DIGEQ.

Číslo projektu 2021-1-SK02-KA210-YOU-000033913

Toto video bolo financované Európskou úniou.