WOWIT

WOWIT – Lehetőségteremtés a nők számára a munkaerőpiacon inkluzív technikákkal

Gender wage equality in business Free Vector
A projekt célja, hogy a nők, és más hátrányos helyzetű etnikai (roma) csoportok számára lehetővé tegye, hogy egyenlő esélyekkel teremtsenek értéket a munkaerőpiacon.
A munkakeresés világszerte sokkal keményebb feladat a nőknek, mint férfitársaik számára. Amikor sikerül elhelyezkedniük, akkor jellemzően alacsonyabb hozzáadott értékű munkát kapnak, valamint kiszolgáltatott körülmények között kénytelenek elvégezni a rájuk bízott feladatokat. A közeli jövőben ezen a téren nem sok változás várható.
A WOWIT olyan inkluzív technológiákkal rendelkezik, amelyek túlmutatnak a mai gyakorlaton. Információkat gyűjt arról, hogy hogyan lehet leküzdeni az akadályokat, melyek visszatartják a nőket a képességeiknek megfelelő pozícióktól.
A projekt koordinálja egy kisméretű partneri oktatói hálózat létrehozását tréningek, szemináriumok, workshopok, konferenciák, és párbeszédek megszervezésével, valamint inkluzív technikákkal. Elsősorban a nemek közötti egyenlőség tudatos biztosítását célozza a munkaerőpiacon a nők támogatásán keresztül. A projekt fontos részét képzik azok a tevékenységek, amelyek célja a nemek közötti egyenlőséget akadályozó nemi sztereotípiák felszámolása.
A projekt így elősegíti, és a tudatosság többszörösen megsokszorozza a nemek közötti egyenlőség szintjét.
A kis méretű együttműködés partnerei:
Regionalno stičišče Novus