WOWIT

WOWIT – Lehetőségteremtés a nők számára a munkaerőpiacon inkluzív technikákkal

Gender wage equality in business Free Vector
A projekt célja, hogy a nők, és más hátrányos helyzetű etnikai (roma) csoportok számára lehetővé tegye, hogy egyenlő esélyekkel teremtsenek értéket a munkaerőpiacon.
A munkakeresés világszerte sokkal keményebb feladat a nőknek, mint férfitársaik számára. Amikor sikerül elhelyezkedniük, akkor jellemzően alacsonyabb hozzáadott értékű munkát kapnak, valamint kiszolgáltatott körülmények között kénytelenek elvégezni a rájuk bízott feladatokat. A közeli jövőben ezen a téren nem sok változás várható.
A WOWIT olyan inkluzív technológiákkal rendelkezik, amelyek túlmutatnak a mai gyakorlaton. Információkat gyűjt arról, hogy hogyan lehet leküzdeni az akadályokat, melyek visszatartják a nőket a képességeiknek megfelelő pozícióktól.
A projekt koordinálja egy kisméretű partneri oktatói hálózat létrehozását tréningek, szemináriumok, workshopok, konferenciák, és párbeszédek megszervezésével, valamint inkluzív technikákkal. Elsősorban a nemek közötti egyenlőség tudatos biztosítását célozza a munkaerőpiacon a nők támogatásán keresztül. A projekt fontos részét képzik azok a tevékenységek, amelyek célja a nemek közötti egyenlőséget akadályozó nemi sztereotípiák felszámolása.
A projekt így elősegíti, és a tudatosság többszörösen megsokszorozza a nemek közötti egyenlőség szintjét.
A kis méretű együttműködés partnerei:
Regionalno stičišče Novus

Szabadon elérhető dokumentumok

Médiamegjelenés

NETWORKING

1.1. Kickoff Meeting Ostrava

1.2. Best Practice Guide

1.3 Projektmenedzsment

1.4. Evaluation Grid

EDUCATION

2.1. Seminar of Experts

2.2.Training of Trainers

2.3. Coursebook for development

2.4. Workshop

A projekt az Európai Únió támogatásával jött létre – 2021-1-SK01-KA210-ADU-000034089