Workshop a munkanélküli nők számára

Workshop a munkanélküli nők számára

Május 22. és 24. között a szlovéniai Velenje városában került sor a WOWIT nemzetközi projekt keretében a partnerek utolsó közös találkozójára – workshopjára. A workshop témája elsősorban  a munkanélküliek megsegítésére irányult , amelyet a szlovén Društvo Novus partnerszervezet szervezett, amely sok éves tapasztalattal rendelkezik többek között a munkanélküliekkel való munka terén.

A Društvo Novus szervezet háromnapos workshopot készített, amely különféle gyakorlati szemináriumokat és kifejezetten a munkanélküliek támogatását célzó tevékenységeket tartalmazott. Emellett a rendezvényen a vállalkozástámogatás, az önkéntesség, a mentorálás, a civil egyesületek működése, az egész életen át tartó tanulás is szóba került, a partnerországok legjobb gyakorlatai – az ún. best practice – bemutatása mellett.

A szemináriumok magas szakmai színvonalát a különböző szakmákban dolgozó, az adott területeken több éves tapasztalattal rendelkező résztvevők támogatták, így részletes és nagyon gyakorlatias információkkal, tapasztalatokkal tudtak szolgálni.

A workshopról nem hiányozhattak a partnerszervezetek: a cseh Rovnovážka és a szlovákiai Futureg, valamint ezen országokból további vendégek is részt vettek a rendezvényen.

A program részei voltak a kora esti kötetlen rendezvények is, amelyek során a szlovén partnerek bemutatták Velenje városát és a szlovén régió egy részét.

Három intenzív napos rendezvény után elköszöntünk partnereinktől, de tudván, hogy ez az együttműködés csak a kezdete volt a közös tevékenységünknek, és a WOWIT projekt befejezése után is kapcsolatban maradunk. Számunkra és partnereink számára a nők munkaerő-piaci elhelyezkedésének kérdése hosszú távú projekt. Örülünk, hogy az Európai Unió támogatásával rendkívül inspiráló és érdekes személyiségeket ismerhettünk meg és tevékenységünkkel hozzájárulhattunk és támogathattunk más, a témával foglalkozó tevékenységeket, egyesületeket, személyeket.

A projekt az Európai Únió támogatásával jött létre – 2021-1-SK01-KA210-ADU-000034089