Pályáz(z)atok workshopok

Workshopokról szóló információk a FutuReg PT Facebook oldalán találhatóak. Regisztrálni a bottlivi@gmail.com mailen lehet.

Workshopjainkról

https://www.facebook.com/events/392169082285189

ÁLYÁZ(Z)ATOK! – egy praktikus workshop-sorozat, arról amit a pályázatok, dotációk és kérvények világáról tudni érdemes ahhoz, hogy egy sikeres projekt elkészüljön.
Szeretné egy közhasznú ötletét kivitelezni, de nem tudja hol találhat rá forrást? Ha tudja is hova pályázzon, nem tudja, hogyan kezdjen neki? Esetleg írt már pályázatot, de az akkor nem volt sikeres és szeretné azt átdolgozni? Áttekintést szeretne kapni a pályázatok világáról? Vagy „csak úgy” szeretne új tudást szerezni egy érdekes téma kapcsán, ami új horizontokat nyithat meg? Mit tudhat meg a képzési program során? A pályázatíró workshop 3 modulból áll, emellett a tartalom igény szerint alakítható:
I. modul
Az EÚ dotációs rendszerei, strukturális alapok, nemzetközi projektek, a projekt management alapjai, a projekt ötlet, workshop, projekt-csapatépítés
II. modul
A pályázati lehetőségek keresése, orientáció hazai, európai és nemzetközi rendszerekben, effektív projekt implementáció rendszere, a projekt tervezet elkészítése
III. modul
A pályázati lehetőségek keresése, orientáció hazai, európai és nemzetközi rendszerekben,effektív projekt implementáció rendszere, a projekt tervezet elkészítése.
A pályázatok minőséges, tartalmilag és formailag megfelelő kidolgozása, ellenőrzés, kontrolling, zárójelentések rendszere, a harmadik modul érdekessége a kérdések órája, ahol A FutuReg PT szakemberei segítségére lesz Csókás Judit a Grantconsult s.r.o igazgatója, pályázatíró szakember.
A modulok egyenként is látogathatók, de egymásra épülnek, ezért az eredmény érdekében ajánlott mien workshopon való részvétel.
Kinek lehet érdekes a tréning?
– magánszemélyeknek alkotási kedvvel és ötlettel,
– akik már pályáztak vagy szeretnének
– nonprofit szervezetek képviselőinek
– önkormányzatok dolgozóinak
– kis- és közép-vállalatoknak
– kulturális és más közhasznú intézményeknek
Ezekben a témákban és kiírásokban nyújtanak a tanfolyamok ízelítőt:
– helyi jellegű pályázatok (önkormányzati, megyei, regionális lehetőségek)
– szlovákiai magyar szervezetek számára érdekes pályázati lehetőségek, mint pl. Kultminor, BGA
– szlovák OP-k (operatív programok) pl. kreatív ipar és kultúra, szlovák alapítványok
– nemzetközi pályázatok: pl. Visegrádi Alap, INTERREG, Norvég Alap, Erasmus+,Horizon 2020, Europe for Citizen Creative Europe stb.
Szervező: FutuReg PT, www.futureg.sk
Helyszín: ONLINE, bejelentkezési linket a jelentkezők regisztráció után kapnak
Részvételi díj, mely tartalmazza a képzési anyagokat, prezentációkat, esettanulmányokat és feladatgyűjteményt a tanfolyam során: 90 eur
A teljes képzés-sorozaton résztvevők oklevelet kapnak. A kurzus legalább 4 legfeljebb 8 résztvevővel valósul meg, a résztvevők online belépést kapnak a jelentkezés után.
Jelentkezni lehet mail formájában oz@futureg.sk címen 1 rövid információval arról, hogy mi az, ami a téma kapcsán leginkább érdekli?

https://www.facebook.com/pg/ozfutureg/events/?ref=page_internal

Cikkek a témában:

November 6. -án szervezünk pályázatíró workshopot NGO-knak

Szeretné egy régóta tervezett ötletét végre kivitelezni?

Türelem, Tanulás, Tapasztalat – ez a sikeres pályázat 3 T- je

PÁLYÁZ(Z)ATOK! – egy praktikus workshop, arról amit a pályázatok, dotációk és kérvények világáról tudni érdemes, ahhoz, hogy egy sikeres projekt elkészüljön.

Szeretné egy közhasznú ötletét kivitelezni, de nem tudja hol találhat rá forrást? Ha tudja is hova pályázzon nem tudja, hogy kezdjen neki? Esetleg írt már pályázatot, de az akkor nem volt sikeres és szeretné azt átdolgozni? Áttekintést szeretne kapni a pályázatok világában? Vagy „csak úgy” szeretne új tudást szerezni egy érdekes téma kapcsán, ami új horizontokat nyithat meg?

A képzés az ötlettől a tervezésen át a megvalósításig elkíséri egészen a lezárásig. Felkészít a projekt aktivitásaira szervezeten belül és individuálisan is. Megtanulhatja a projekt vezetés alapjait, saját projekt ötlete alapján megfogalmazhat konkrét vagy akár pályázati célokat, LogFrame Mátrixot is tervezhet. Alapfogalmak, elemző módszerek, játékos terezés, kreatív brainstorming azaz „ötletelés”, rendszerszerű tevékenységek…ezekről mind beszélünk és kipróbáljuk a nap során.

Mit tudhat meg a nap során?:

– Az EÚ dotációs rendszerei, strukturális alapok, nemzetközi projektek

– pályázati lehetőségek keresése, orientáció hazai, európai és nemzetközi rendszerekben

– a pályázatok minőséges, tartalmilag és formailag megfelelő kidolgozása

– effektív projekt implementáció rendszere

– projekt management alapjai

– effektív projekt tervezés

– a projekt kivitelezése: az aktuális közbeszerzés alapjai, a projekt elkönyvelése és adminisztrációjának alapjai

– a projekt lezárása: ellenőrzés, kontrolling, zárójelentések rendszere

Kinek lehet érdekes a tréning?

– magánszemélyeknek alkotási kedvvel és ötlettel, akik pályáztak már vagy szeretnének

– nonprofit szervezetek képviselőinek

– önkormányzatok dolgozóinak

– kis és közép vállalatoknak

– kulturális és más közhasznú intézményeknek

Ezekben a témákban és kiírásokban adhatunk ízelítőt:

– Helyi pályázatok (önkormányzati, megyei, regionális lehetőségek)

– szlovákiai magyar pályázati lehetőségek mint pl. Kultminor, BGA

– szlovák OP-k (operációs programok)

– nemzetközi pályázatok: pl. Visegrad Fund, INTERREG

****************************************************************

A workshop célja felkészíteni a pályázót egy adminisztratív módon helyes pályázat megírására és orientálódni a projektek világában alapfokon.

Max. kapacitás: 10 személy

Tréner profilja: PhDr. Bott Domonkos Lívia, PhD. – közgazdász, projekt manager (PRINCE 2 certifikált) több mint 15 éves pályázatírói és vezetési tapasztalattal, a FutuReg PT elnöke, több sikeres nemzetközi és hazai pályázat megírója és realizálója, az pályázatok szakmai elbírálója és tanácsadója , a Nadácia pre deti Slovenska egykori pályázati menedzsere, civil aktivista (gyermekjogi, környezetvédelmi ), a Minority Kids online tanácsadó projekt vezetője és a és a projekt forrásainak bebiztosítója immár 5 éve, a Slovenské Centrum pre Fundraising tagja a Grantexpert.sk portál tagja.

Mottója: Jót s jól!

Jelentkezés: Mail formájában bottlivi@gmail.com címre rövid információval arról, hogy konkrétan milyen tapasztalatai vannak a pályázatok kapcsán, mi az ami a téma kapcsán leginkább érdekli, milyen kiírásban vett részt és milyent tervez.