Hintalovon kutatás

Hintalovon Kutatás 13-18 éves gyerekeknek

Beleállsz?

https://zfycxf8xyd3.typeform.com/to/xKArsamp

Elmesélnéd?

https://zfycxf8xyd3.typeform.com/to/U5fPqdBe

Kire számíthasz?

https://zfycxf8xyd3.typeform.com/to/oXxxh6Bg

gyerekbarát_adatvédelem_HU_0419

SZLOVÁK

Ozveš sa?

https://zfycxf8xyd3.typeform.com/to/DZm548TD

Povieš to iným?

https://zfycxf8xyd3.typeform.com/to/U5fPqdBe

Na koho sa môžeš spoľahnúť?

https://zfycxf8xyd3.typeform.com/to/Z6SSnV1z

GDPR ochrana osobných údajov SK gyerekbarát_adatvédelem_SK_0419

ADULT SURVEY

Egy pofon még nem a világ?

MAGYAR KÉRDŐÍV:
Felmérés a bántalmazás társadalmi elfogadottságáról

Jedna výchovná nezaškodí?

SZLOVÁK KÉRDŐÍV:Prieskum o miere spoločenskej akceptácie násilia páchanom na deťoch

2015 óta működő, a gyermekjogok érvényesülésének előmozdítása iránt elkötelezett civil szervezet. Jelen kutatás célja a közösségi gyermekvédelem megvalósításával kapcsolatos lehetőségek feltárása, azaz, hogy egyes helyi közösségek tagjai miként megerősíthetőek a gyermekekkel szembeni bántalmazás kezelésében. A kutatás keretében többek között egy online kérdőívvel vizsgáljuk a felnőtt lakosság gyermekekkel szembeni erőszakkal kapcsolatos véleményét.

Kedves Résztvevő!

Az alábbi kérdőívet a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány állította össze. Öt ország non-profit szervezeteivel* azon dolgozunk, hogy felmérjük, mennyire figyelnek a gyerekekre, a biztonságukra és a jogaikra. Szeretnénk felmérni, hogy a különböző közösségek mit tartanak gyermekbántalmazásnak és mit nem. Kutatásunk célja, hogy olyan javaslatokat fogalmazzunk meg, amik növelhetik a gyerekek biztonságát. A kérdőív kitöltésével, a saját véleményével sokat segíthet nekünk ebben.

*A kutatásban résztvevő szervezetek:
Child Rights Center Albania, Albánia
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, Magyarország
Concordia, Moldova
Caritas Alba Iulia, Románia
OBČIANSKE ZDRUŽENIE FutuReg, Szlovákia

A gyerekekkel szembeni erőszakról szóló kérdések felkavaróak lehetnek. Ha a kérdőív kitöltése közben, vagy utána úgy érzi, segítségre, tanácsadásra van szüksége, kérjük hívja az ingyenes lelkielsősegély-számot!
Magyarországon: 116-123
Szlovákiában:0800 800

A válaszadás önkéntes, amely bármikor megszakítható anélkül, hogy bármilyen hátrányt szenvedne emiatt. A felmérést a Typeform szoftver segítségével végezzük el, a kapcsolódó adatkezelési tájékoztató az alábbi linken érhető el. A válaszok anonim módon kerülnek rögzítésre. Az összegyűlt adatok a projekt céljainak megfelelően kutatási jelentésben kerülnek összegzésre, amelyet a résztvevő szervezetek a honlapjukon tesznek közzé a kutatás lezárását követően.
A kérdőív kitöltése felfüggeszthető, és később azonos eszközről folytatható, vagy újrakezdhető. Az egyes kérdések megválaszolása nem kötelező, a jobb sarokban található navigációs gombok segítségével a kihagyni kívánt kérdések átugorhatóak.
A kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe.

-Megismertem a kutatás alapvető célját, módszereit, valamint az összegyűjtött adatok felhasználásának módját

-Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és hozzájárulok a személyes adataim kezeléshez, illetve hogy a kutatásban résztvevők az adatokat anonim módon és kizárólag összegzett formában felhasználhassák elemzéseikhez.

-Tájékoztatást kaptam, arról, hogy a kutatásban való részvétel önkéntes és arról is, hogy minden következmény nélkül, bármikor dönthetek úgy, hogy visszalépek tőle és abbahagyhatom a kérdőív kitöltését.

Néhány tudnivaló a kérdőívről

A kérdőívben minden 18 éven alulira gyerekként tekintünk.

A kérdőívben 4 témakör lesz, a végén pedig néhány kérdést teszünk fel Önről.