WOWIT – Course Book

WOWIT – Course Book

Ezt a tankönyvet az Erasmus+ (KA210-ADU) „WOWIT – Women’s Opportunities at Workmarket by Inclusive Techniques” projekt keretén belül  állítottuk össze. Különböző technikák és eszközök gyűjteményét képviseli, amelyeket az oktatók és maguk a nők is használhatnak készségeik és kompetenciáik megerősítésére, fejlesztésére és gazdagítására a jobb munkaerőpiaci beilleszkedés érdekében. Az egyes technikák és eszközök nemcsak a trénerek által voltak alkalmazva a saját szervezetükön belül, hanem  a WOWIT „Trénerek képzése” workshopján voltak megvitatva és tesztelve.

A tankönyv angol nyelven elérhető és letölthető ezen az oldalon.

A tankönyv több különböző területet fed le, amelyek különböző készségeket és területeket céloznak meg: Kommunikációs technikák, ezt követik a közvetítői és facilitációs készségek, valamint a gazdasági jogalkotás és a humán erőforrással kapcsolatos kérdések.

Az első terület, a kommunikációs technikák célja a kommunikáció, a kreativitás elősegítése és a nonverbális kommunikáció jelentőségének hangsúlyozása. Ezután a közvetítési és segítőkészségek területén alkalmazott technikák és eszközök arra ösztönzik a résztvevőket és az oktatókat, hogy fejlesszék hálózatépítési készségeiket, és szenteljék magukat az önreflexiónak, az önszeretetnek, következésképpen a saját teljesítmények és értékük magasabb szintű megbecsülésére. Míg az előző két terület túlnyomórészt a puha kézségek területére esik, addig a harmadik terület, a Gazdasági Jogalkotás és a HR-kérdések az olyan témakörökre összpontosít, mint például a projektek megírása, az EU-ban felmerülő üzleti kihívásokkal való megbirkózás stb.

A tankönyvben található összes kurzus és technika egy átfogó témát érint: a HR-problémák sokféleségét, amelyekkel a nők szembesülhetnek a munkaerőpiacon, vagy ha vállalkozni szeretnének. A bemutatott módszerek nemcsak az oktatók és a nők számára értékesek és hasznosak, hanem olyan munkaadók számára is hasznosíthatók, akik készségeiket, valamint (potenciális) munkavállalóik képességeit szeretnék fejleszteni.

A WOWIT-csapat, a szlovákiai Futureg, a szlovén Društvo Novus és a cseh Rovnovážka több rendezvényen is együttműködtek, és olyan dokumentumokon dolgoztak, amelyek célja, hogy ne csak a résztvevők és a csapattagok, hanem más szervezetek számára is inspirációt adjanak, regionális és nemzetközi szinten.

A WOWIT projekt célja a nők esélyegyenlőségének megismertetése és oktatása olyan rendezvények szervezésével, amelyek népszerűsítik az ötletet, és összehozzák a közösséget, bevonva minden korosztályú nőt, anyát és szakértőket.

A WOWIT-csapat és minden közreműködője sikeres megvalósítást kíván Önnek egyéni szervezetén és környezetén belül.

A projekt az Európai Únió támogatásával jött létre – 2021-1-SK01-KA210-ADU-000034089