SuliMediátor

SULIMEDIÁTOR:
Iskoláknak
Osztályoknak
Tanároknak
Ajánlatunk:
A FutuReg Polgári Társulás a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával idén szeptemberben három helyszínen is megvalósítja projektjét, amelynek neve „Többet joggal, mint erővel!”. A eseményen a gyermekjogok, konfliktusoldás, a mediáció eszközei, a családon belüli erőszak és a verbális bántalmazás kivédéséről is szó esik. A két előadó évek óta foglalkozik a témákkal, gyermekjogi, illetve mediátori szempontból közelítik meg a témát.
Többet joggal, mint erővel

A dunaszerdahelyi Adventim Magán Szakközépiskolába szeptember 2-tól 4-ig tartó előadásokkal és workshopokkal színesített program keretén belül, a pedagógusoknak és diákoknak, három téma köré gyűjtött tudásanyagot, gyakorlati elemeket és rálátást igyekszik átadni a két előadó, Bott Domonkos Lívia és Mészáros Krisztina.

Az első nap témája a „Többet joggal, mint erőszakkal!”, amely az iskola diákjainak szánt vetítéssel egybekötött előadás gyermek- és kisebbségi jogokról, illetve gyakorlati elemeket tartalmazó előadás a verbális bántalmazás kivédésére. Szó esik a gyerekjogok és mediáció kapcsolatára illetve szoros és elválaszthatatlan együttgondolkodásra a témában, mely során a a gyermekjogok alapjairól, a Minority Kids projektről is beszélgetés és véleménynyilvánítás folyik majd,

Szeptember harmadikán az emocionális intelligencia hatásai a konfliktusoldásra, asszertivitás- az iskolai konfliktusok oldásának alapjai előadásra kerül sor, emellett a konfliktusok hatásairól, taktikájáról, stílusáról is beszélgetünk.

A második nap  a tanári kar külön workshop keretén belül megismerheti a mediáció és a konfliktusoldás aspektusait, az évfolyamtársi mediáció múltjáról és jövőjéről hallhatnak és a célról, amiért a projekt létrejött.  Ennek a napnak a témáj a  a kommunikció, ezért is kapta a nap a „Több megoldást,  konfliktust!” A tanárok néhány technikát is elsajátíthatnak, hogy a konlfiktusoldás gyakorlatában motivációt szerezzenek.

A harmadik nap a „Többet szavakkal, mint erővel!” témát járjuk körbe, egy adott évfolyam konkrét diákjaival, akik közül kiválasztásra kerül az évfolyamtársi mediátor, és az osztályközösséggel közösen gyakorlatot szerez mediációs folyamat vezetésére.

A projekt célja az erőszak eliminálása az iskolákban, az effektívebb konfliktusoldás, a tudatosabb, asszertívabb kommunikáció osztálytársak, pedagógusok közt.

A rendezvényt a Kisebbségi Kulturális Alap támogatta.

Konfliktusoldás az Ipariban

https://mtag.sk/diakmediator-kepzes-a-gimnaziumban/