Minority Kids blog

A projekt célja online eszközök segítségével védeni a kisebbségben élő gyermekek és anyák jogait és érdekeit. Pontosabban, minél több aktivistát szeretnénk bevonni a projektbe azáltal, hogy továbbra is releváns blogtartalmakat alakítunk ki a minoritykids.sk weboldalon, és egyedi tartalmakat hozunk a szervezet régóta fennálló webhelyére és jól bevált blogfórumára.

A blog egyben gyermekeknek szóló tanácsadási projekt is, amely nagyon népszerű az olvasók körében a nevelés, oktatás és a gyermek életmódja, valamint gyerekjogok terén.

Bár a gyermekek problémáit a szakemberek személyesen is meg tudják oldani, alkalmasabb, ha találunk magyar szakembert a térségben.

A Minority Kids az első magyar családi tanácsadó portál Szlovákiában, amely egyúttal szakértői közösséget is épít. A cikkek a gyerekek esélyegyenlőségéről szólnak akár a kisebbségi gyermek oktatásában, emberi és méltó formában az anya és a gyermek számára. A fő tevékenység a szakmai információterjesztés magyar nyelven, hogy a gyerekeket a többségi társadalom más gyermekeivel is fel lehessen nevelni, még akkor is, ha a környezetükben anya segítségével kapnak információt.

Nagy érdeklődés övezte cikkeinket, ezért továbbra is folytatni szeretnénk a célcsoportok, a családok, az anyák számára, nagyobb hangsúlyt fektetve az apákra és a szülő közti egyenlőségre. Tervezzük bővíteni célcsoportunkat a nagyszülők és a tanárok bevonásával is.