A KIDSAFEDU projekt online zárókonferenciája

A KIDSAFEDU projekt online zárókonferenciája

A KIDSAFEDU projekt online zárókonferenciája

 

A KIDSAFEDU projekt (SKHU/WETA/1901/4.1/317) az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapjának támogatásában határmenti megoldásokat keresett a cyberbullying veszélyeire és a digitális műveltséggel kapcsolatos oktatással online zárókonferencián 2021. július 29-én.

Az FutuReg Polgári Társulás a projekt fő partnere és a www.kidsafedu.eu weboldal fenntartója, a projektet egy nem hagyományos konferenciával zárja online, mellyel az online térben eltöltött időre is felhívja a figyelmet a következő kérdésekre keresi a választ. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal 2020 novemberében indult és idén nyáron végződik. A következő kérdésekre keresi a választ: Hogyan lehet biztosítani a gyermekek online biztonságát egy határon átnyúló területen? Hogyan lehet együttműködni egy határon átnyúló területen ebben a témában? Milyen intézményi lehetőségei vannak a szlovák és a magyar szervezetek együttműködésének? Hogyan lehet biztonságosan tanulni az online oktatásban?

Az online esemény programja a vezető projekt partnerek megnyitójával kezdődik, amit a FutuReg elnöke Bott Domonkos Lívia mondja el, a projekt partner polgármestere Kacz Éva is elmondja a köszöntőt Nádszegről, majd a projekt, program és határmenti együttműködés részletesebb bemutatása következik, később pedig a résztvevő szakmai projekt partnerek bemutatása, a KIDSAFEDU projekt és konferencia céljainak rövid bemutatása és a DIGITALSKILLS konferencia platform bemutatása, ahol minden részvevő számára hozzáférhető anyagok vannak.  A konferencián olyan együttműködő szervezetek szakértői vesznek részt, mint Mészáros Krisztina, a mediátor, Kováč Margaréta jogász, Pomichal Patrik és a Nádszegi pilót iskola. A magyarországi online zaklatásról és KIDSAFEDU tevéknységről a Hintalovon számol be és a magyar fél  eredményeit a projektmenedzser, Csókás Judit prezentálja.

A projekt célja egy határokon átnyúló koncepció létrehozása az online biztonság terén, amely 2 tréninget valósított meg Szlovákiában, 2 tréninget Magyarországon online, összesen több mint 15 trénert képeztek. A járvány során online 4 beszélgetőestet szerveztek a nyilvánosság számára, kidolgozásra kerültek felmérések, tanulmány, esettanulmány, módszertani kézikönyv és a projekt határmenti kutatása is.

A kísérleti iskola a nádszegi alapiskola volt, ahol a térségben az iskolai mediációt, mentoringot és coachingot vezették be a szervezetek. A projekt időtartama alatt felhívta a figyelmet a KIDSAFEDU közösségi média segítségével folyó online kampányára. Oktatási videók készültek tanárok, diákok, szülők számára és oktatási vlogok az online biztonságról, és elérhetők a www.kidsafedu.eu oldalon. A szakmai előadások elérhetőek lesznek a www.digitalskills.kidsafedu.eu platformon. Az érdeklődők regisztrálhatnak egy e-mailt küldve az oz@futureg.sk címre vagy az online regisztrációs űrlapon.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Jelen sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

További információ: Bott Domonkos Lívia, elnök, a FutuReg PT törvényes képviselője

 E-mail: bottlivi@gmail.com Telefonszám: 00421 917 737076 Web: www.futureg.sk