DIGEQ oktotóvideok a YouTube csatornánkon

DIGEQ oktotóvideok a YouTube csatornánkon

A digeq projekt keretében a FUTUREG, GLAFKA, FAZEKAS együttműködésével több oktatóvideót készítettünk a digitális tudás, a digitális intelligencia növekedésének elősegítése érdekében a fiatalok érzelmi egyensúlyán keresztül, az online konfliktusok érzelmi megoldási technikáinak megteremtése és az úgynevezett érzelmi komepetencia tanítása a fiatalok számára.
A videókat közzétettük és terjesztettük, így mindenki számára elérhetővé váltak. Összesen 12 videót tettünk közzé 4 nyelven: Magyar, szlovák, cseh és angol nyelven.

A nyelvek alapján 4 listát készítettünk a YouTube csatornánkon.

A magyar nyelvű videók ITT találhatók.

Így számos érdekes témát találunk, amelyek például a jelszavak biztonságáról szólnak, hiszen a mai digitális korban ez fontosabb, mint valaha. A jelszavak védik az olyan érzékeny információkat, mint a bankszámlaadatok, személyes adatok és a közösségi média fiókok. Ebben a videóban néhány tippet adunk a biztonságos jelszavak létrehozásához.

Arra is felhívtuk a figyelmet, hogy az online térrel való visszaélés mindenkit érintő jelenség. A cyberbullying az, amikor valaki az internetet használja arra, hogy egy másik személyt megbántson, megfenyegessen, megalázzon vagy zaklasson. Ön lehet az, aki segíthet a cyberbullying áldozatának.

Az Erasmus+ projekt címe: Digitális intelligencia növekedése az ifjúság érzelmi minőségén keresztül DIGEQ.

A projekt száma 2021-1-SK02-KA210-YOU-000033913.

Ezt az Európai Unió finanszírozta.