Mit csináljunk hétvégén, hol van a magyar szó?

Mit csináljunk hétvégén, hol van a magyar szó?

Töltse ki kérem kérdőívünket, ön vajon mit gondol, mire van szüksége a gyerekeknek?

Családbarát weboldal kultúrprogramokkal?

Ennek  a portálnak van egy mellékes célja is a sok szakmai cikk mellett, méghozzá az, hogy létrehozzunk és effektíven működhessen egy korábban nem létező egységes lefedettségű regionális weboldalat, mely általános, hasznos, közérdekű információkat juttat családokhoz az online éterben. Ezek a közösséget építő rendezvények a következő generáció fejlődését és hálózatfejlesztését határozzák meg, ezért alapvető követelmény a régióban levő aktivitásokat egy helyre gyűjteni, valamint a régió családainak igényeire szabni.

 

Ezek az információk természetesen intézményenként, járásonként, témánként jelen vannak más-más weboldalon, vagy éppen a regionális médiában, összegyűjtve viszont logikusan, témák szerint filtrálva különösen gyermekek és a fiatal családok számára nem bírnak igazán nagy jelentőséggel a régióban, s így gyakoribb a szlovák program preferenciája fiatal családoknál. Egy családcentrikus portál az itt élő felvidéki gyerekeknek tartalmas programot és szolgáltatásokat, információkat kíván nyújtani, hogy így anyanyelvüket használva művelődhessenek. Jelentős cél még összpontosítani a kulturális szegmens programjaira, oktatási, közoktatási, művelődésfejlesztési és képességfejlesztési területen, ahol vannak felvidéki magyar szakemberek is. Egyaránt kihívás még az aktív szabadidő a gyermekkel töltve, az egészséges nevelés és kultúra iránti fogékonyság kialakítása kiskorban, mindez a portállal segítve egy társadalmi vízió.

 

Helyi igények feltérképezése után a igény elsősorban a fővároshoz közeli agglomerációkban alakult ki, de ugyanúgy érzékelhetjük a magyar kulturális programok hiányát és család közös fórumát a keleti régiókban is. Részleges, azaz specifikus cél még az is, hogy a portál hozzon létre egy aktív, együttműködő közösséget, melynek az alapvető magja mindig a család
Erre épít a kultúra, s a gazdaság minden ág. A gyermek a család összetartó és a legelemibb része, nemzeti identitás megismerésének kulcsa, amely az egyén fejlődési szakaszában nagyon döntő.